Reisedeltakere: Birgit Nesheim, Synnøve Nesheim og Caroline Løftingsmo.

tirsdag 4. januar 2011

Heihei allesammen!

Nå er vi altså ferdig med LA. De tre dagene vi var der gjorde vi ikke stort annet enn å kjøpe bil og spise hamburgerere. Hvorfor ikke mer, spør dere kanskje da? La meg forklare. Se for dere at man drar på ferie til Tromsø, også henger man bare på Stakkevollveien. Vi har vært på LA's Stakkevollvei. Består av bilforhandlere, junkfood og drive-by shootings (eller kanskje det siste ikke skjer så ofte i Tromsø?). Dette er kanskje grunnen til at vi enda ikke har sett noen kjendiser, noe som er veldig skuffende.



Ellers er alt som forventet i USA. Akkurat som på film! En medium kaffe betyr 0,7 liter, og man må virkelig anstrenge seg for IKKE å spise junkfood. Vi har prøvd, og vi har feilet.  De tre dagene vi var i LA (egentlig to og en halv) rakk vi innom Burger King (frokost), Wendy's (to ganger), Fatburger, Normas og Jack in the box. Det er faktisk forskjell på disse plassene, og vi har valgt å rangere de med poeng fra 1 til 10.
Burger King: Det må sies at vi alle elsker Burger King i Norge, men denne gangen var det ikke noe særlig. Den stakkars fulle uteliggeren som ble kastet ut midt i måltidet trekker litt ned, men det som ødelegger mest for BK er nok at burger til frokost er noe dritt. POENG: 4
Wendy's: Her var burgern dritgod. God dressing og kvalitetskjøtt. Også hadde pommes friesene potetskall på kantene! POENG: 7
Fatburger: Autentisk lokale med ekte amerikanske burgere. Burgerne smakte hjemmelaget, og de lokale kom for å spise lunsj her. POENG: 8

Jack in the box: Denne boxdritten var så dårlig at jeg blir riktig så provosert. Burgern smakte dritt. Dårlig kvalitet på kjøttet og ikke noe smak i dressingen eller "grønnsakene". Vi var til og med veldig sultne da vi spiste her, og da pleier ting som regel å smake godt. POENG: 1

Så da var vi altså ferdige med LA! La oss gå videre til neste punkt, nemlig bilen! Eller EL STORM CHASER som vi har valgt å kalle den. Det er altså en Dogde Grand Caravan med syv seter fra 1993. Ingen av oss kan noe som helst om biler, men den virker ok. Det eneste som ikke funker helt er bensinmåleren som hopper fra tom til full med gjevne mellomrom. Her er et bilde av bilen.
EL STORM CHASER! Med Caroline, Synnøve og Chris.



Neste punkt på listen: Joshua Tree! BULDRING!!

JA, vi har faktisk buldret i dag! Etter vi hadde kjøpt bilen i går (mandag) pakket vi den full og kjørte rett hit til Joshua og sjekket inn på High Desert Motel. Et motel som er akkurat som på film! Dere vet de motelene som folk blir drept på (på film).
Området er fantastisk fint! Byen er liten (takk og lov), og fylt med buldrere (som vi ikke egentlig har møtt enda). Det er grov granitt her, som minner veldig om Kallestranda i Lofoten, og været er perfekt! I dag har vi bare kjent på steinen, buldret lett og følt hvor deilig det er å være FRI! FRIHET!
Er det ikke fantastisk?
Det er så sinnsykt digg å komme til en plass der man føler seg helt hjemme! Alle er klatrere, den største bedriften i byen er en klatresjappe, og den lokale cafeen heter "climber's coffeeshop".
IKKE KULT!
Kult!   
Wohoo!
Utsikt mot Joshuatrær! 


Freshe solbrilla!

HA EN FIN DAG!

3 kommentarer:

  1. Gøy å lese, Birgit! Håper dere får en superfin tur, fortsett å poste på facebook så kan jeg drømme meg bort i turen deres.

    Hils Caroline!


    Tomas

    SvarSlett
  2. Er dere i Mojave desert, Death Valley hvor coverbildet til U2's The Joshua Tree ble fotografert?
    Selv om jeg ikke kan fordra burgere så er det godt å vite hvor man får noen som ikke smaker hoppetau. Jeg innså da jeg bodde der at US menyene ikke har særlig til slankemat, Alt var fritert på de plassene jeg var.
    Stakkars uteligger, vel oppførte han seg ikke eller ble han kastet ut på prinsipp?
    Egene program for kvinner på diverse arenaer har man dessverre i Norge også (for eksempel Tvibit sin filmgruppe for noen år siden som selfølgelig måtte bli veiledet av en mann). Kvalmende.

    Lykke til videre.

    SvarSlett