Reisedeltakere: Birgit Nesheim, Synnøve Nesheim og Caroline Løftingsmo.

fredag 18. mars 2011

Dagens lærdom: Man skal ikke prise dagen før sola er gått ned


Funfact: Fem ganger på denne turen har vi kommet tilbake til bilen og funnet en av dørene stående på vidt gap.

Nå er det ca to uker siden sist gang jeg skrev - hva faen har vi gjort siden da?
Eirik har gått ca alle problemene som finnes her i Bishop. En dag flashet han en V8, gikk en V9, så en V10 og til slutt en V11. Bra dag! En annen dag flashet han to V10 og gikk en V11 på under to timer! Ellers har jeg ikke så stor oversikt over sendelisten hans, så dere får sjekke 8a.nu hvis dere lurer.

Ellers kan vi atter en gang bekrefte at Bishop er mye koseligere enn Hueco. The Pit er superkoselig, og vi har fått opptil flere venner her. Alt du trenger å gjøre er å lage et stort nok bål, så kommer folk over på besøk! En av ulempene ved denne metoden er at folk forventer at du har bål hver kveld, og kommer på besøk når du egentlig har lyst å gå å legge deg klokka åtte.

Så over til været. Vi har stort sett hatt perfekt vært hele turen - sol og akkurat passe varmt, bortsett fra en dag da vi holdt på å blåse bort. Vi visste at det kunne bli mye vind på Buttermilks, men dette var helt ekstremt! Vi brukte ca en halvtime på å gå en ti-minutters strekning - det er ikke en fordel å ha pad på ryggen under ekstrem vind! Jeanette holdte på å blåse bort!

Over til den kulinariske delen av turen. Vi har dessverre ikke vært på noen nye fast-food plasser siden sist, men vi har hatt noen mat-dares. Her om dagen proklamerte Eirik at han skulle spise 12 donuts - og han skulle klare det på under en time - og det etter en bedre middag på Del Taco. Hvis noen av dere har spist en ekte amerikansk donut noen gang, så vet dere at man blir god og mett etter én, og god og kvalm etter en og en halv. Eirik klarte 8 donuts på 45min. Da fant han ut at han uansett ikke kom til å klare alle på en time og ga opp. Men vi ble imponerte allikevel.
Noen dager etter dette så Caroline et tilbud på Del Taco hun ikke kunne gå forbi - 12 tacoskjell til 10 dollar! Her måtte hun slå til! Resultatet: hun presset nedpå 8 skjell, alle kom opp igjen og hun fikk en masse respekt og ære fra oss. 

Nå er det som sagt vanskelig å huske hva vi har gjort hver dag de siste to ukene, men vi hadde en dag som var såpass spesiell at den sitter ganske godt. Dagen startet veldig bra - sola skinte og alle var i godt humør. Vi hadde til og med fått stappet vår gode venn Drew inn i bilen! Heldigvis! Det visste seg nemlig at han visste litt mer enn oss om biler; han mente det var noe galt med The Transmission. Hadde vi fylt på transmission fluid i det siste? Nei. Hvis denne transmissiongreia røyk kunne det koste oss over 1000 dollar! Så vi stoppet på bensern og sjekket under the hood. Joda, vi hadde kjørt den helt tom for transmission fluid. Da var det bare å kjøre på og fylle opp! Problem borte! I alle fall helt til vi kom til butikken og fant ut at bilen lakk i store mengder. Faen. Nå må vi fylle på hver eneste dag...
Så bar det opp til Buttermilks Main. Allerede ved oppvarmingsproblemene kom første nedtur; Synnøve hadde så vondt i skuldra at hun ikke klarte å gjøre noe som helst. Stakkars. Vi fylte henne dermed opp med Ibux og sendte henne til bilen for å hvile. One down, four to go.
Vi gikk så opp til The Bowlingpin, der Jeanette perset på sit-starten (V6)! Gratulerer! Hun fikk selvfølgelig persechampagne.
 Så fikk Eirik migrene (eller solstikk, hvem vet), vi fylte han dermed opp med Ibux og vann og sendte han til bilen for å hvile. Two down, three to go.
Men videre bar det. Jeg hadde et par forsøk på et prosjekt med en enfingerkrimp, noe som i ettertid har vist seg å være en dårlig ide. Fingeren min fikk lide. Vi avsluttet dagen med noen forsøk på en V6-travers, før Caroline proklamerte at hun hadde fått urinveisinfeksjon. Da gav vi opp og gikk ned til bilen.
 MEEN, da våknet Eirik til liv! Dopet ned på ibux og paracet mente han at han følte seg mye bedre, så han sjanglet seg ut av bilen - han skulle sende Bubba Gump (V10)! Så gjorde han det. På sjette forsøk. Respekt.
Vi avsluttet dagen med en tur på det lokale sykehuset der de testet Caroline og bekreftet at hun hadde urinveisinfeksjon - til en pris av 480 dollar. Nesten 3000 kroner, og medisinen kommer i tillegg. Dette blir forhåpentligvis vårt siste møte med det amerikanske helsevesenet.

Eller har vi kost oss mye og klatret mye. Våre norske venner har kommet, og vi har fått låne dusjen deres. Takk. Jeanette har dratt hjem, og det synes vi er forferdelig. Eirik drar hjem om tre dager. Uff og uff. Vi holder pusten hver gang vi kjører El Storm Chase, i frykt for at den skal bryte sammen. Vi har fått tatt ekte finsk sauna i et hus der det bor 10 stykker. Ingen ville snakke med oss og han som inviterte oss var ikke hjemme. Vi har møtt til sammen 7 nordmenn som vi ikke kjente fra før av. Det var koselig. Det er ca 14 kirker i Bishop. Hvis dere vil se flere bilder av oss gå inn her: http://drewsplan.blogspot.com/

Her har dere bilder! Forresten så har jeg fikset sånn at det er lettere å kommentere, så slå dere løs!



Caroline går Strength in numbers (V5)

Eirik på Saigon

Langt fall på Saigon

Pen V4 på The Loaf

Jeanette perser på The Bowlingpin sit start (V6)

Vi fant en osteblokk!

Kul stein


Jeanette går Heavenly Path

Mæi Sjæl

Sånn ser håret mitt ut etter fire dager uten dusj.

Vi tømte hele bilen for å finne noen sin telefon. Vi kunne ha brukt muligheten til å rydde, men det gjorde vi ikke.

På middagsbesøk hos Ida, J-Fred, Nici og Rolf.

Ved Get Carter

Jean og jeg fikk skyss

J-Fred har lånt t-skjorten min. Batikk er på vei inn!

Eirik på ettellerannet.

Eirik har adoptert skjorta til Jeanette


Jean på ettellerannet

3 kommentarer:

  1. Bortsett fra snøen på fjellene i backgrunnen så ser det varmt ut.
    Hera har det strålende, hun borrer snuten ned i dyna som om hun er et villsvin på trøffeljakt.
    Det har heldigvis ikke snedd på en stund nå, men det er kaldt.

    SvarSlett
  2. For en klatreferie. Elsker bloggen din

    SvarSlett
  3. Endelig funka det å kommentere.Bare velg anonym.Herabestemor.

    SvarSlett